skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen

Populieren Fred. Roeskestraat uit noodzaak gekapt

UPDATE: Vanwege het slechte weer van afgelopen weekend is de kap van deze bomen een week opgeschoven. Nieuwe planning is 25 maart. Snoei van de bomen aan de waterkant voor de woningen zit tot op heden niet in de planning.
wonen

Alles in gereedheid voor de boomvalk

Zullen ze er gaan broeden, de boomvalken? Dat is de grote vraag, nu op vrijdag 10 maart speciaal voor deze beschermde vogelsoort drie kunstnesten zijn geplaatst in het Gijsbrecht van Aemstelpark (Buitenveldert). We deden dat om een boomvalkpaar tegemoet te komen, dat in 2015 broedde in het bosje aan de Parnassusweg. Omdat daar gebouwd gaat worden, moesten de bomen wijken.
wonen

Nieuwe watervertragende groenstrook in Kop Zuidas houdt de voeten droog

Afgelopen maandag openden Robert Dijckmeester (Commercieel directeur Zuidas), Rolf Steenwinkel (Dagelijks Bestuurder Waterschap Amstel, Gooi en Vecht) en Udo Kock (wethouder Water gemeente Amsterdam) de allereerste watervertragende groenstrook in Nederland. Met regenmachine – met dus kletsnatte pakken als gevolg – testten de heren de werking van de strook. De strook werd ontworpen door Cyrus Clark. We stelden hem een paar vragen.
wonen

Vraag van de week: wat betekent bomenkap voor luchtkwaliteit?

Het is niet zo dat we hier echt álles weten over Zuidas, maar we weten wel veel (al zeggen we het zelf). Daarom krijgen we iedere dag weer uiteenlopende vragen over bijvoorbeeld autobereikbaarheid en parkeren, maar ook over bomenkap en muziek in de ondergrondse fietsparkeergarage. Onze communicatiemedewerker Cherie geeft antwoord.
wonen

Droge voeten houden in Zuidas. Wat kunnen we doen?

Groen in de openbare ruimte is niet alleen mooi en fris, het is misschien wel dé oplossing om droge voeten te houden in de stad. Daarom leggen wij – de gemeente Amsterdam en Waternet – in de nieuwe woonwijk Kop Zuidas een zogenoemde watervertragende groenstrook aan. Deze groenstrook vangt regenwater tijdelijk op en zorgt voor een goede afvoer.
werken

Droge voeten op het Mahlerplein

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar het waterbeheer in Zuidas is een hele klus. ‘Zonder goede wateropvang loopt de boel bij een flinke regenbui onder,’ zegt Anja Wanningen van gemeente Amsterdam. ‘Dat willen we natuurlijk niet. Dat betekent dus eerst veel nadenken, en dan veel graven.’
  1. Vorige
  2. 1
  3. 8
  4. 9
  5. 10
  6. 11