skip to main content
Fietspad Beethovenstraat weer open

Vanaf augustus vorig jaar zetten we grote stappen in de voorbereidingen voor de groene en autoluwe woonbuurt Ravel. We verwijderden in de Beethovenstraat, tussen de De Boelelaan en het viaduct A10, enkele oude kabels en leidingen. Ook plaatsten we acht nieuwe mantelbuizen om de doorgaande transportkabels voor elektriciteit niet onder, maar langs de nieuwe woonbuurt en richting Buitenveldert te kunnen leggen. Tegelijkertijd maakten we ten oosten van de Beethovenstraat de kavels C en D, waarop woningen, kantoorruimte en een supermarkt komen, klaar om te kunnen bouwen. Vanwege al dit werk moest het fietspad aan de oostzijde van de Beethovenstraat tijdelijk wijken. Nu het werk gedaan is, zijn het fietspad en de stoep teruggegeven aan de fietsers en voetgangers.

Autoluwe woonbuurt Ravel

De nieuwe, groene en autoluwe woonbuurt Ravel krijgt meer en meer gestalte. Na de oplevering van gebouw Valley, het op orde brengen van de ondergrondse kabels en leidingen en de verhuizing van voetbalclub AFC kunnen we nu starten met de bouw van meer woningen en voorzieningen. Eerst is de Kindercampus Zuidas aan de beurt. Later volgen Tic-Tac-Toe, het eerste woningbouwproject in Ravel met 75 gezinswoningen. En met woontoren Ravelly komen ook nog eens 75 sociale huurwoningen naar Zuidas. Rond 2035 telt woonbuurt Ravel 1.350 woningen.

Geef uw mening

Hans

Waarom heb ik het idee dat vroeger werkzaamheden en omleidingen er maar voor een paar maanden waren. Nu is het zo dat als Amsterdam aan het werk gaat het dan heel vaak 1 jaar is, het ongecoordineerd gaat, werk vaak echt lang uitloopt enzoverder. Of was vroeger alles beter en is dat maar een heimweegedachte?

Socrates

en zo bliven de mannen van de gemeente maar bezig ,zij hebben geen idee wat de overlast betekent voor de bewoners , het wordt allemaal op hert stadhuis bedacht en die medewerkers wonen niet in vermelde stadsdeel , komen ze maar eens een keer kijken, lopend of fietsend

Marnix

Socrates houdt niet zo van verbetering

Ruth

Het is maar tijdelijk. Het is uiterst knap wat ze doen.

Hans

Eindelijk is dit fietspad weer open als doorgaande route! Goed nieuws dus. Maar goed de doorgaande route is van zeer korte duur. De Van Leyenberglaan gaat dicht van 14 augustus aankomende tot juni 2024 vanaf de Van Nijenrodeweg tot Van Boshuizenstraat. Daarmee is vanuit Amstelveen/buitenveldert deze doorgaande route (Van Leyenberglaan-Beethovenstraat) weer echt langdurig gestremd voor fietsers. 1 oktober zouden de fietspaden van de Buitenveldertselaan-Parnassusweg weer open gaan. Ben benieuwd voor hoe lang ;-)