skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
4

A10 acht dagen dicht: ‘Afstemming is cruciaal’

Bouwmanager Jeroen Monnik is verantwoordelijk voor het plaatsen van het dak voor de nieuwe stationspassage van Amsterdam Zuid in augustus 2023. We sluiten daarvoor de A10 Zuid acht dagen lang af. ‘Op 14 augustus moet alles weer rijden.’
8

Loodzwaar precisiewerk bij station Amsterdam Zuid

Tussen 5 en 14 augustus 2023 gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. Ook rijden er minder treinen. We schuiven dan twee dakdelen op hun plek voor de extra reizigerspassage van station Amsterdam Zuid: de Brittenpassage. Hoe doen we dat?
2

Geslaagde betonstort vijfde dakdeel Brittenpassage

Op woensdag 12 april 2023 is het vijfde dakdeel van de nieuwe Brittenpassage gestort. De bijbehorende logistiek zorgde voor veel momenten van kort oponthoud op de Parnassusweg. Muziek en chocola zorgden voor afleiding tijdens het wachten.

120 betonwagens kruisen fiets- en voetpad Parnassusweg

Fietsers en voetgangers die op 12 april 2023 gebruikmaken van de Parnassusweg opgelet. Ter hoogte van station Amsterdam Zuid zal er flinke hinder zijn van betonwagens. In de ochtendspits proberen we er ook iets leuks van te maken.

Werk in april aan nieuw station Amsterdam Zuid

Ook in april bouwen we verder aan de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. We brengen damwanden de grond in en storten beton voor het vijfde dakdeel van de extra reizigerspassage, de Brittenpassage.
4

Inhaalweekend werk aan damwanden bij station Amsterdam Zuid

In het weekend van 18 en 19 maart 2023 zijn we tussen de metrosporen op station Amsterdam Zuid in de weer met damwanden. Het werk stond eigenlijk voor eind januari gepland en wordt nu ingehaald.
4

Eén metrospoor dicht door lichte verzakking

Na werkzaamheden van Zuidasdok in het weekend van 11 en 12 februari 2023 is gebleken dat één metrospoor bij station Amsterdam Zuid licht is verzakt. Het GVB heeft uit voorzorg besloten om dit spoor uit dienst te nemen. Er rijden minder metro’s.
6

Bouw vijfde dakdeel Brittenpassage gestart

De voorbereiding voor de bouw van het vijfde dakdeel voor de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage, is gestart. We bouwen nu de bekisting waar we in het voorjaar 2023 het beton voor het nieuwe dakdeel in storten.
12

Dakdeel voor tweede stationspassage tegen A10 geschoven

Een volgend deel van het dak voor de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid is op 24 januari 2023 tegen de A10 aan geschoven. De operatie werd gevolgd door tientallen belangstellenden. Wij legden het spektakel vast op foto en film.
3

Tot de zomer damwanden aanbrengen bij station Amsterdam Zuid

Bij station Amsterdam Zuid brengen we tot in mei 2023 damwanden en funderingspalen de grond in. Dit om te kunnen bouwen aan de tweede reizigerstunnel en aan de vernieuwing van de huidige Minervapassage. Het werk zorgt af en toe voor hinder.
3

Kom kijken hoe we 3.000.000 kilo staal en beton verplaatsen

Naast de A10 Zuid ligt het vierde dakdeel voor de Brittenpassage te rusten. Op dinsdag 24 januari 2023 schuiven we dit 3.000.000 kilo wegende gevaarte richting de A10 om ruimte te maken voor de bouw van alweer het vijfde dakdeel. Komt u kijken?
5

Vierde dakdeel Brittenpassage is af

Et voilà. Het vierde dakdeel voor de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage, is gereed. Op ons werkterrein naast de A10 ligt nu een betonnen plaat van 3.000.000 kilo die we in 2023 onder de treinsporen schuiven.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten