skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

3

Zuidasdok rapporteert over tweede helft 2023

De opdrachtgevers van Zuidasdok hebben de Amsterdamse gemeenteraad en de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van Zuidasdok in de tweede zes maanden van 2023. U leest hier de samenvatting.
5

Afsluitingen Europaboulevard voor nieuw asfalt

Van 21 mei tot eind augustus 2024 werkt de gemeente Amsterdam aan de Europaboulevard. Delen van de rijbaan worden op verschillende momenten afgesloten om het asfalt te vernieuwen. Zo gaat de op- en afrit S109 meerdere keren dicht.
3

Hinder door vervanging verkeerslichten

Van maandag 13 t/m donderdag 16 mei 2024 is er verkeershinder op de kruising van de Parnassusweg en de Strawinskylaan. We vervangen dan de verouderde verkeerslichten door nieuwe. We zetten rijstroken af en zetten verkeersregelaars in.

Veel werk aan Amsterdams wegennet in 2024

Amsterdam staat een jaar vol werkzaamheden aan wegen, bruggen en het spoor te wachten. Aan de zuidkant werkt Zuidasdok aan de bereikbaarheid. Elders gaan Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam aan de slag. ‘Dit jaar is nog relatief rustig.'
1

Tijdelijk extra avondwerk Brittenpassage

Van 13 mei tot eind november 2024 werken we dagelijks tot 23.00 uur door aan de Brittenpassage, de extra reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid. Ook iedere zaterdag. Dat is nodig om de passage volgens planning uiterlijk in 2027 te kunnen openen.
13

Veiliger oversteken Parnassusweg bij Gustav Mahlerlaan

Na verschillende klachten pasten we eind april 2024 de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers in de Parnassusweg aan. Zo verwijderden we de hekken op het voetpad, en voorkomt een nieuwe verkeerszuil dat auto’s over het fietspad kunnen keren.
2

Zomerwerk Amsterdam Zuid werpt schaduw vooruit

Vanaf 13 mei 2024 beginnen in station Amsterdam Zuid de voorbereidingen voor het ingrijpende werk dat deze zomer plaatsvindt. Ze gaan zorgen voor hinder in de bestaande stationsentree, de Minervapassage. Zo verdwijnt een aantal metropoortjes.
7

Oog voor leefomgeving knooppunt De Nieuwe Meer

In de tweede helft van 2024 start de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer. Dat doen we het liefst met zo min mogelijk uitstoot. En met oog voor mens, plant en dier. Hoe krijgt de natuur een plek in dit grootschalige project?
2

Tweede dakdeel Minervapassage in de steigers

Tussen de glazen perronkappen van station Amsterdam Zuid bouwen we aan (weer) een dakdeel. De gigantische betonnen plaat vormt straks een deel van het nieuwe dak van de bestaande reizigerspassage. In augustus 2024 schuiven we ‘m op zijn plek.
8

In 2024 8 weekendafsluitingen A10 Zuid

Zuidasdok sluit tussen eind juni en half december 2024 acht weekenden de A10 Zuid af. Deze afsluitingen zorgen voor ernstige verkeershinder en langere reistijden. We informeren u alvast over deze werkzaamheden en de mogelijke omleidingsroutes.

Rondleiding langs werk station Amsterdam Zuid

Benieuwd waar we aan bouwen in en rondom station Amsterdam Zuid? Op dinsdag 16 april 2024 om 16.00 uur organiseren we een rondleiding langs alle werkzaamheden. De wandeling gaat onder andere naar de extra reizigerspassage, de Brittenpassage.
5

Tijdelijke loods museumtram naast Jachthavenweg

Vanaf 2 april tot en met vrijdag 28 juni 2024 wordt naast de Jachthavenweg een tijdelijke tramloods gebouwd voor de museumtram. Daar komt enige verkeershinder bij kijken. Ook zijn enkele parkeervakken tijdelijk niet te gebruiken.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 44
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten