skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
2

Metingen en onderzoeken knooppunt De Nieuwe Meer

De zomer van 2023 staat niet alleen in het teken van de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Bij knooppunt De Nieuwe Meer is TriAX druk bezig met het verrichten van allerhande onderzoeken in aanloop naar de reconstructie van het knooppunt.
2

9 dagen metrowerk station Amsterdam Zuid

Vanaf zaterdag 19 tot en met zondag 27 augustus werken we aan een van de metroperrons van station Amsterdam Zuid. Zo maken we ruimte voor de vernieuwing van de huidige stationspassage. Metro’s rijden gedurende 9 dagen een aangepaste dienstregeling.
4

8 dagen werk onder A10 Zuid liep gesmeerd

Na een 8-daagse afsluiting reden op maandagochtend 14 augustus 2023 de eerste auto’s alweer over de A10 Zuid. We brachten ruim een week aan werk voor u in beeld, met als onbetwist hoogtepunt het schuiven van 7 miljoen kilo beton dwars door de A10.
24

Beelden van vlekkeloze schuifoperatie Amsterdam Zuid

Eindelijk was het woensdagavond 9 augustus 2023 zo ver: twee dakdelen voor de Brittenpassage, de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, schoven millimeter voor millimeter naar hun plek. Onder grote belangstelling van pers en publiek.

Werk aan metroviaducten over Parnassusweg

Tot en met september 2023 werken we in de Parnassusweg flink aan het bestaande én aan een nieuw metroviaduct. Dat betekent veel damwandwerkzaamheden. Ook sluiten we de A10 richting de A4 Schiphol/Den Haag in die periode vier keer tijdelijk af.
12

In beeld: opbouw schuifoperatie Amsterdam Zuid

Op 7 en 8 augustus 2023 is door tientallen bouwers hard doorgewerkt bij station Amsterdam Zuid. Alles wordt in gereedheid gebracht om twee enorme dakdelen voor de tweede reizigerspassage – de Brittenpassage – naar hun plek te schuiven. Kijk maar.
13

'Je wilt niet dat ze de bouwkuip in rijden'

Hoe reageren automobilisten op de 8-daagse afsluiting van de A4 en de A10 Zuid? We namen een kijkje in de regionale verkeerscentrale van Rijkswaterstaat. ‘Er stoppen altijd wel wat automobilisten langs de weg om hun TomTom te checken.’
7

Fotoverslag: nat begin werk bij Amsterdam Zuid

Het werk aan de extra passage van station Amsterdam Zuid is zaterdagavond 5 augustus 2023 van start gegaan. We voeren het werk nu uit vanwege de relatieve stilte door de zomer. Al leek het voor de bouwers meer herfst. Een eerste foto-impressie.

Nieuwe Service & Tickets balie in stationspassage

Vanaf 14 augustus 2023 bouwen we in de bestaande reizigerspassage van station Amsterdam Zuid een nieuw en tijdelijk onderkomen voor de GVB Service & Tickets balie. De bestaande balie moet wijken om ruimte te maken voor de vernieuwing van de passage.
2

Veilig graven in de dijk van de A10 en het spoor

Voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid graven we grond af, veel grond. Ook begin augustus 2023, nu we het dak gaan inschuiven van de tweede reizigerstunnel: de Brittenpassage. We willen de grond veilig verwerken, dus nemen we maatregelen.
8

De A10 Zuid gaat dicht, kom kijken waarom

Op zaterdagavond 5 augustus 2023 start de afsluiting van de A10 Zuid, richting Utrecht en Hengelo. Wilt u weten wat er gaande is? Kom dan kijken naar de werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Of doe mee met een (of meer!) van de andere activiteiten.
15

Wandel door de toekomst, in ons Informatiecentrum

Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok heeft er een publiekstrekker van jewelste bij. U kunt nu zelf een wandeling maken door het vernieuwde station Amsterdam Zuid. Bezoek de passages, de trein- en metroperrons, het bus- en het tramstation.
  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 29
  9. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten