skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

1

Een duik in de wereld van de damwanden

In Zuidas graven we flink wat bouwkuipen, vaak ommuurd met damwanden van staal. Maar de ene wand is de andere niet. En het in de grond brengen van een damwandplank verschilt ook per locatie. We zetten het een en ander op een rijtje.
2

'Veiligheid is het allerbelangrijkste'

Een station verbouwen terwijl het in gebruik is, kent veel complexiteit. Gelukkig doen we het niet alleen. Een gesprek met bouwinspecteur Pascal en constructeur Alem van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied over hun rol in dit project.
6

Huidige aannemer Nieuw-Zuid kan door met vernieuwing station

Bouwcombinatie Nieuw-Zuid (Mobilis, Boskalis, Van Gelder) heeft een officiële ‘go’ voor de volgende fase van de stationsvernieuwing. Dit betreft de verbreding en verhoging van de huidige stationspassage (de Minervapassage) en aanpassing van de treinperrons.
9

2 weekenden beperkt toegang station Amsterdam Zuid

UPDATE 12 september 2023: Op zaterdag 23 september is de stationstoegang gewoon open. Op zondag 24 september is de toegang vanaf het Zuidplein geheel gesloten van 09.00 tot 15.00 uur. Vanaf Mahlerplein zijn treinen en metro's wel bereikbaar.
10

Weghalen groen bij knooppunt De Nieuwe Meer

Tijdens de voorbereidingen voor de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer konden we tot nu toe ongehinderd bodemonderzoek doen. Maar vanaf eind augustus 2023 kunnen we er niet omheen: om verder onderzoek te kunnen doen moeten we groen weghalen.
8

Herinnering: A10 Zuid richting Schiphol twee weekenden dicht

In twee weekenden in september 2023 is er grote verkeershinder aan de zuidkant van Amsterdam. Tussen 8 en 11 september en tussen 22 en 25 september is de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag dicht vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108 VUmc.

Middag lawaai tijdens werk A10-tunnel naast WTC

In augustus en september 2023 bereiden we in het Matthijs Vermeulenpad de komst van de A10-tunnel voor. Dat ging tot nog toe geluidloos. Maar op vrijdag 25 augustus trillen we vier damwandplanken de grond in. Dat geeft een halve dag geluidshinder.
4

Stationstoegang Parnassusweg alweer in gebruik

De stationstoegang in de Parnassusweg is vanaf maandag 21 augustus 2023 weer open - twee weken eerder dan gepland. We verwijderden ondergrondse kabels en leidingen om zo ruimte te maken voor de toekomstige snelwegtunnels voor de A10 Zuid.
2

Metingen en onderzoeken knooppunt De Nieuwe Meer

De zomer van 2023 staat niet alleen in het teken van de vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Bij knooppunt De Nieuwe Meer is TriAX druk bezig met het verrichten van allerhande onderzoeken in aanloop naar de reconstructie van het knooppunt.
2

9 dagen metrowerk station Amsterdam Zuid

Vanaf zaterdag 19 tot en met zondag 27 augustus werken we aan een van de metroperrons van station Amsterdam Zuid. Zo maken we ruimte voor de vernieuwing van de huidige stationspassage. Metro’s rijden gedurende 9 dagen een aangepaste dienstregeling.
24

Beelden van vlekkeloze schuifoperatie Amsterdam Zuid

Eindelijk was het woensdagavond 9 augustus 2023 zo ver: twee dakdelen voor de Brittenpassage, de tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, schoven millimeter voor millimeter naar hun plek. Onder grote belangstelling van pers en publiek.

Werk aan metroviaducten over Parnassusweg

Tot en met september 2023 werken we in de Parnassusweg flink aan het bestaande én aan een nieuw metroviaduct. Dat betekent veel damwandwerkzaamheden. Ook sluiten we de A10 richting de A4 Schiphol/Den Haag in die periode vier keer tijdelijk af.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 23
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten