skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
wonen

Welke startup maakt Zuidas levendiger?

Hoe maken we Zuidas levendiger en beter bekend als buurt waar je prettig woont en werkt? Heb jij hiervoor een innovatieve of creatieve oplossing en ben je een startup? Doe dan mee aan het Startup in residence programma van Amsterdam en maak kans op een snelle doorgroei als bedrijf.
werken

Bidbook gepresenteerd om EMA in Zuidas te vestigen

Minister Schippers van Volksgezondheid heeft in Brussel het Nederlandse bid voor EMA gepresenteerd. De strategie is erop gericht om dit Europese agentschap, dat nu nog in Londen is gehuisvest, naar Zuidas te halen.
werken

Nu uitzicht op ‘niksgebied’, straks op mooie groene Valley

‘Echt prachtig, die gedurfde architectuur!’ ‘Fascinerend, al die bouwactiviteiten.’ Maandag 26 juni gaven we tijdens twee openbare bijeenkomsten tekst en uitleg over de geplande bouwwerken tussen de Beethovenstraat, de A10, de Europaboulevard en de De Boelelaan. Zo’n 140 bezoekers lieten zich uitgebreid informeren over de inrichting van dit nieuwe stukje Zuidas.
werken

Nieuwe Universiteitsgebouw bereikt hoogste punt

De bouw van het Nieuwe Universiteitsgebouw in hartje Zuidas heeft met twaalf verdiepingen en 51,5 meter hoogte het hoogste punt bereikt. Dat werd woensdag 28 juni gevierd in het kolossale atrium. In 2019 opent het gebouw haar deuren. Niet alleen voor studenten en wetenschappers, maar ook voor cultuurgenieters die hier naar de bioscoop of naar het theater kunnen gaan.
werken

Vier partijen geselecteerd voor kavel A10-strook Kop Zuidas

Na een voorselectie zijn op 21 juni vier ontwikkelaars uitgenodigd om mee te doen aan de definitieve selectie voor het ontwikkelen een van de kavels langs de A10 in Kop Zuidas (de oostelijke punt van Zuidas). Het nu nog onbebouwde deel van Kop Zuidas wordt een duurzame, groene wijk met moderne kantoren en een verscheidenheid aan woningen en voorzieningen. De ontwikkeling van de kavel langs de A10 is daarin een belangrijke stap.
werken
wonen
1

Zuidas groeit de komende jaren nog flink door

Heeft Zuidas op dit moment ongeveer 1,1 miljoen vierkante meter aan kantoren en woningen. Dat moeten er 2 miljoen worden. Stonden de afgelopen jaren vooral in het teken van kantorenbouw, de komende jaren gaan een groot deel van de bouwopgave zitten in woningen.
werken

Van het dieptepunt naar het hoogtepunt voor RAI Hotel

Op een hele kleine driehoek, ingeklemd tussen de RAI, de A10 en de Europaboulevard, verrijst Hotel RAI Amsterdam. De bouw startte eind 2016 in de diepte: met het aanbrengen van damwanden voor een bouwkuip. Dat was een spannende klus, vanwege de nabijgelegen Noord/Zuidlijn. Nu is de aannemer bijna zover dat hij de lucht in kan. En wel naar een hoogte van 90 meter. Wij namen samen met de bouwers en blauwe pakken (ontwikkelaar) een kijkje in de bouwput.
wonen

CEO's Zuidas kiezen voor elektrisch

Zeventien CEO’s tekenden tijdens het CEO ontbijt van Green Business Club Zuidas de Intentieverklaring Elektrisch Taxiverbruik. Voortaan geven zij de voorkeur aan elektrisch vervoer bij zakelijk taxigebruik.
werken

Kantorenmarkt booming, meer woningen en voorzieningen

Er is nauwelijks kantoren leegstand in Zuidas en de huurprijzen zijn historisch hoog. Zelfs kantoren die nog gebouwd moeten worden, zijn soms al verhuurd. Dat blijkt uit de Zuidas monitor van Jones Lang LaSalle. Ondertussen komen er ook steeds meer woningen en voorzieningen.
werken

Groen wijkt voor WTC en ‘2 Amsterdam’, maar komt terug

De komende weken gaat u in de Beethovenstraat en de Strawinskylaan merken dat er bomen worden gekapt of verplant. Dat doen we om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan het WTC en 2 Amsterdam (voorheen Twin Towers). De bomen kappen wij in de week van 17 april. In de week van 10 april verplanten wij ook twee platanen van de Beethovenstraat naar de Van Neijenrodeweg.
reizen

Fietsambassade CycleSpace naar Zuidas

Het Gustav Mahlerplein in Zuidas heeft sinds vrijdag 31 maart een nieuwe bewoner: CycleSpace, een organisatie die Amsterdam wereldwijd op de kaart moet zetten als voorloper van fietskennis en -innovatie.
werken

Als duwen niet lukt wordt het trillen

UPDATE: De eerste fase (15 tot met 17 maart) is afgerond. Uit de metingen zijn geen bijzonderheden naar voorgekomen. De volgende fase is de lange zijde langs de Parnassus weg. De natril werkzaamheden starten mogelijk vanaf dinsdag 28 maart en gaan door tot vrijdag 21 april 2017. Gedurende deze periode zal worden nagetrild maximaal 2 uur per dag tijdens filetijd (vanaf 7:00 tot 9:00 uur).
  1. Vorige
  2. 1
  3. 8
  4. 9
  5. 10
  6. 11
  7. 12
  8. Volgende