skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:

Werken in de ‘kruipruimte’ van de Brittenpassage

De tweede reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid, de Brittenpassage, is voor driekwart ontgraven. Betonwagens rijden nu af en aan om een ‘kruipruimte’ te maken. En de fundering voor de pilaren die het dak van de passage dragen.
10

13 maart: bijeenkomst knooppunt De Nieuwe Meer

In 2024 gaat de reconstructie van knooppunt De Nieuwe Meer na een lange voorbereiding in uitvoering. Tijdens twee inloopbijeenkomsten op woensdag 13 maart krijgt u van ons een inkijkje in de werkzaamheden en de bijkomende hinder van de komende jaren.
10

Ruimte maken voor verbreding A10 Zuid

Begin maart 2024 verwijderen we bomen en struiken op drie locaties rond knooppunt De Nieuwe Meer. Zo maken we ruimte voor werkterreinen en bouwwegen. En alvast voor de verbreding van de A10 Zuid. Fietsers ondervinden tijdelijk hinder.
7

Hoofdkantoor Philips nadert oplevering

De oplevering van PI59, in de Prinses Irenestraat, is in zicht. De aannemer transformeerde het pand in minder dan twee jaar tijd van brutalistische bunker tot een hypermodern hoofdkantoor van Philips. De metamorfose is verbazingwekkend.
2

2023 was het jaar van schuiven en graven

De contouren van de tweede passage van station Amsterdam Zuid werden zichtbaar. Evenals de vernieuwing van de bestaande passage. Veel bouwprojecten werden opgeleverd. En we bouwden een mooi zomerfeest. Dat – en nog veel meer – was 2023 in Zuidas.

Wat vindt u van ons? Doe de enquête

Er gebeurt veel tegelijk aan de zuidkant van Amsterdam. We willen graag weten wat u daar van vindt. En ook van de manier waarop we u op de hoogte houden. Daarom vragen we graag 10 minuten van uw tijd om hierover een enquête in te vullen.

TriAX schenkt AED aan tuinpark Ons Buiten

Bouwcombinatie TriAX heeft een AED apparaat overhandigd aan de leden van tuinpark Ons Buiten. TriAX bekostigde het toestel met een ontvangen bonus, die de bouwcombinatie wilde inzetten voor de omgeving van knooppunt De Nieuwe Meer.
3

‘We zijn er om mekaar te helpen, nietwaar’

Henk Appels zwaait binnenkort af als Building Manager van het Atrium aan de Strawinskylaan. Hij ziet de drukte toenemen: er worden woningen gebouwd, en in de toekomst komen er een tunnel en een passage bij. ‘We moeten het toch samen doen.’
4

Nieuwe subsidieregeling cultuurevents Zuidas

Een filmfestival, theatervoorstelling of concert organiseren in Zuidas? Een nieuwe subsidieregeling voor culturele evenementen maakt het mogelijk. Zowel particulieren als professionele organisatoren kunnen heel het jaar door een aanvraag doen.
15

Wandel door de toekomst, in ons Informatiecentrum

Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok heeft er een publiekstrekker van jewelste bij. U kunt nu zelf een wandeling maken door het vernieuwde station Amsterdam Zuid. Bezoek de passages, de trein- en metroperrons, het bus- en het tramstation.
4

Circl gaat door als online platform

Op 2 juni 2023 stopte Circl met de programmering en zalenverhuur in het duurzame paviljoen aan het Gustav Mahlerplein. Online zet Circl juist een stap extra naar een circulaire economie. Restaurant en rooftopbar blijven wel open.
2

Opvang Oekraïners in Kapel & Convict

Kapel & Convict in het Beatrixpark wordt een opvangplek voor Oekraïense vluchtelingen. Er is plek voor 100 vluchtelingen voor de duur van twee jaar. Eind dit jaar zullen zij van de noodopvang verhuizen naar het pand aan de Prinses Irenestraat 19.
  1. 1
  2. 2
  3. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten