skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

1

Voormalige British School maakt plaats voor woningen

Het voormalige hoofdgebouw van de British School Amsterdam, aan de Fred. Roeskestraat, wordt gesloopt. De school verhuisde vorig jaar naar een nieuw onderkomen in de Havenstraat. Op de vrijgekomen locatie komen sociale huurwoningen.
3

6 oktober: bijeenkomst over woningbouw kavel British School

De British School is inmiddels vertrokken uit de Fred. Roeskestraat. Het leegstaande pand maakt plaats voor zo’n 150 tot 200 sociale huurwoningen. Op 6 oktober 2021, om 19.30 uur, praten we (online) graag met u over de voortgang.
werken

Het dak eraf bij EDGE Stadium

Op dit moment staat bij EDGE Stadium, het voormalige kantoor van Loyens en Loeff aan de Fred. Roeskesraat 100, alles in het teken van sloopwerkzaamheden. Ook het dak moet er aan geloven.
wonen
18

Huurwoningen op de plek van British School

In de Fred. Roeskestraat komen betaalbare huurwoningen. En wel op de plek waar zich nu nog The British School of Amsterdam bevindt. De school verhuist in april 2021 naar de Havenstraat in Amsterdam-Zuid. Een woningcorporatie gaat er dan bouwen.
werken
wonen
3

Wijkagent De Schipper: ‘Verbinding is nu nog belangrijker’

Voor een wijkagent die belang hecht aan het dagelijkse contact met bewoners van Zuidas, is dit niet de beste tijd. ‘Door corona is het een stuk rustiger en moet ik andere manieren vinden om in contact met bewoners te blijven’, vertelt Rene de Schipper.
wonen

Nieuw in Zuidas: restaurant Palante

Alle vegetariërs opgelet. Sinds drie maanden zit in de Fred Roeskestraat het nieuwe restaurant Palante. Van voornamelijk duurzame en lokale producten worden de heerlijkste hapjes bereid, overwegend vegetarisch maar ook van vlees.
wonen
4

Zuidas in 2017: never a dull moment

Wat gebeurde er in het eerste half jaar van 2017 in Zuidas? Daarover brachten we op woensdag 13 december verslag uit aan de Amsterdamse gemeenteraad. Samengevat: er gebeurde veel. Maar de tweede helft van 2017 was ronduit spectaculair.
wonen
2

Wonen in Zuidas met zicht op een écht luchtkasteel

Elise Swinkels en Bernhard Kerkhoff wonen inmiddels tien weken in het gloednieuwe wooncomplex De Fred. Met heel veel plezier. Vooral het uitzicht is genieten: in de verte verrijst de zeventig  meter hoge Xavier, hun toekomstige woonstek.
wonen

Drie permanente geluidmeetpunten in de Irenebuurt

Na wat technische aanloopproblemen zijn sinds begin juni drie installaties in bedrijf die het geluid meten in de Irenebuurt. Ze meten 24 uur per dag, 7 dagen in de week het bouwgeluid waarmee de bewoners te maken hebben. De metingen moeten bevorderen dat bouwers zich aan de geluidsregels houden. Iedereen kan meekijken.

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over ontwikkelingen in Zuidas? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten