skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
2

Noodopvang voor gezinnen in Kenniskwartier

In het voormalige Ronald McDonald Huis, vlakbij het Amsterdam UMC locatie VUmc, komt vanaf oktober 2024 een permanente noodopvang met ruimte voor ongeveer twintig gezinnen. Het pand wordt van april tot en met september gerenoveerd.
2

Samen werken aan bruisend Kenniskwartier

Kenniskwartier ontwikkelt zich snel. De vernieuwing van de VU Campus, de komst van op termijn ongeveer 2.700 woningen, voorzieningen en groen, een stevige plek voor onderzoek en onderwijs. En dat op een straks fantastisch bereikbare locatie.
6

Inrit spoedpost Amstelveenseweg nu stuk veiliger

In het weekend van 16 en 17 december 2023 pasten we de inrit naar de spoedpost van het Amsterdam UMC, locatie VUmc aan. De inrit is breder en overzichtelijker, waardoor het nu vooral voor fietsers en voetgangers een stuk veiliger is.
8

Campusplein VU ondergaat metamorfose

Van stenen lappendeken naar groene oase. Het campusplein van de VU ondergaat momenteel een metamorfose, die van het plein weer het hart van de campus moet maken. ‘De opdracht was het plein aantrekkelijker maken. Dat is niet zo moeilijk.’

119 nieuwe studentenwoningen in Kenniskwartier

De buurt Kenniskwartier krijgt er over een paar jaar 119 studentenwoningen bij. Woningcorporatie DUWO en de gemeente Amsterdam tekenden daarvoor op 9 november 2023 een overeenkomst. Er wordt nu gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp.

Aanbesteding woningen Kenniskwartier gestart

Op 2 oktober 2023 startte de aanbesteding voor een woningbouwproject in de buurt Kenniskwartier. Langs de toekomstige gracht de Jaddanbaikade en het Florence Pricehof komen circa 25 vrije sectorwoningen met op de begane grond ruimte voor horeca.

The Pulse razendsnel op hoogte dankzij prefab

The Pulse of Amsterdam ging in anderhalf jaar tijd van bouwkuip naar blikvanger in wording. Langs de A10 schoten de twee torens van het megaproject binnen de kortste keren als paddenstoelen de grond uit. Tijd voor een bouwupdate.

Vijf nachten afsluiting De Boelelaan bij VUmc

De bouwsteiger bij het viaduct van het Amsterdam UMC (locatie VUmc) wordt verwijderd. Daarvoor zullen de noordelijke rijbaan, het fietspad en het voetpad aan dit deel van de De Boelelaan vanaf maandag 2 oktober een vijftal nachten worden afgesloten.
8

Grootste sociale woontoren Stepstone bijna af

Woontoren Stepstone, tot nu toe het grootste sociale woningbouwproject in Zuidas, bereikte in mei 2023 het hoogste punt. Begin 2024 nemen starters tot 28 jaar hun intrek in een van de 216 sociale starterswoningen. De bouw gaat zoals gepland.

Aanleg openbare ruimte Onderzoeksgebouw VU

Vanaf 21 augustus tot en met 20 oktober 2023 sluiten we het nieuwe Onderzoeksgebouw VU aan op de waterleiding en het riool. En we leggen een groenstrook aan naast het gebouw. Tijdens het werk gelden verschillende omleidingen.
3

Alles draait om samenwerking in het RDC ADORE

Het Research & Diagnostiek Centrum ADORE bereikte in juni het hoogste punt. Vanaf 2025 vindt in dit gebouw van het Amsterdam UMC vernieuwend onderzoek en diagnostiek plaats op het snijvlak van kanker en hersenziekten. We namen er een kijkje.
5

Standplaats traumahelikopter verhuist uit Zuidas

De standplaats voor de traumahelikopter van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, verhuist per 19 juli 2023 naar het Westelijk Havengebied. Het platform op het dak van het VUmc blijft voorlopig behouden, maar er zal veel minder op gevlogen worden.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 7
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten