skip to main content
Alle artikelen

Alle artikelen

Gekozen filters:
4

Campusplein VU ondergaat metamorfose

Van stenen lappendeken naar groene oase. Het campusplein van de VU ondergaat momenteel een metamorfose, die van het plein weer het hart van de campus moet maken. ‘De opdracht was het plein aantrekkelijker maken. Dat is niet zo moeilijk.’

Aanleg De Kunstbrug over De Boelegracht hervat

De oplettende Zuidasser heeft het al gemerkt: na wat oponthoud is de aanleg van De Kunstbrug over de De Boelegracht hervat. Extra onderzoek bij het aanbrengen van de fundering leverde vertraging op, waardoor de opleverdatum verschuift naar mei 2024.

Duurzaamheidsprijs Zuidas uitgereikt

In een sfeervolle kantine van voetbalclub AFC is op 9 november 2023 voor de tweede keer de Duurzaamheidsprijs Zuidas uitgereikt. Een vakjury koos winnaars op zes verschillende thema’s. Daarnaast stemden zo’n duizend mensen voor de publieksprijs.
2

Werkzaamheden in oude rechtbank om komst museum

In de voormalige rechtbank aan de Parnassusweg komt in de toekomst een museum. Deze maand start de aannemer met de allereerste werkzaamheden: het strippen van het interieur in het monumentale deel van het pand.
2

Doe mee met de Buurtvragenlijst stadsdeel Zuid

Wat gaat goed in Zuidas? Wat kan er beter? Geef uw persoonlijke mening over deze en andere vragen in de Buurtvragenlijst Zuid 2023. Uw antwoorden geven stadsdeel Zuid inzicht in hoe u aankijkt tegen wat er in uw buurt speelt.

The Pulse razendsnel op hoogte dankzij prefab

The Pulse of Amsterdam ging in anderhalf jaar tijd van bouwkuip naar blikvanger in wording. Langs de A10 schoten de twee torens van het megaproject binnen de kortste keren als paddenstoelen de grond uit. Tijd voor een bouwupdate.
4

Nieuwe subsidieregeling cultuurevents Zuidas

Een filmfestival, theatervoorstelling of concert organiseren in Zuidas? Een nieuwe subsidieregeling voor culturele evenementen maakt het mogelijk. Zowel particulieren als professionele organisatoren kunnen heel het jaar door een aanvraag doen.
8

De A10 Zuid gaat dicht, kom kijken waarom

Op zaterdagavond 5 augustus 2023 start de afsluiting van de A10 Zuid, richting Utrecht en Hengelo. Wilt u weten wat er gaande is? Kom dan kijken naar de werkzaamheden bij station Amsterdam Zuid. Of doe mee met een (of meer!) van de andere activiteiten.

Invulling pocketpark naast PI59 stap dichterbij

De Prinses Irenebuurt sprak zich begin 2023 in twee digitale inspraakrondes uit over de inrichting van het parkeerdak van PI59 en het naastgelegen straatje. Worden het planten en bloemen, een jeu de boulesbaan of toch een basketbalveld?
5

Standplaats traumahelikopter verhuist uit Zuidas

De standplaats voor de traumahelikopter van het Amsterdam UMC, locatie VUmc, verhuist per 19 juli 2023 naar het Westelijk Havengebied. Het platform op het dak van het VUmc blijft voorlopig behouden, maar er zal veel minder op gevlogen worden.

De Zuidas Zomer Keet moet je meemaken

Vanaf 20 juli 2023 staat de Zuidas Zomer Keet weer op het Gustav Mahlerplein. Daar vertellen we u alles over de zomerwerkzaamheden bij station Amsterdam Zuid, maar er is veel meer: rondleidingen, workshops en ritjes in een tuktuk. Kom vooral langs!

Een verrassend ommetje langs water in Zuidas

Ook in Zuidas is waterbeheer een uitdaging. Zo stond de reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid al eens blank. Maar er zijn ook leuke verrassingen. Zoals een mini-polder, hartje Zuidas. Meer weten? Wandel dan het Ommetje Water, een audiotour.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 33
  6. Volgende

Er is iets misgegaan, probeer het later nog eens.

Bedankt voor uw aanmelding.

Blijf op de hoogte

Wilt u geïnformeerd blijven over de ontwikkeling van Zuidas en de bouw van Zuidasdok? Vul dan hieronder uw e-mailadres in. U kunt zelf aangeven waarover en hoe vaak u berichten ontvangt.

Hoe vaak wil je van ons horen:

Op de hoogte gehouden over:

Themas

Projecten