skip to main content

Alle artikelen

Alle artikelen over "Bereikbaarheid"

reizen
3

Scooters van Mahlerplein naar Mahlerlaan

De vakken langs de Mahlerlaan krijgen een nieuwe indeling. De laatste openbare parkeerplekken verdwijnen, onder meer om plaats te maken voor motor- en scooterplekken. Dat is nodig omdat we het Mahlerplein Zuid, bron van ergernis, gaan aanpakken.
reizen

Altijd al eens (gratis) een e-bike willen proberen?

We zijn op zoek naar 50 e-bike testrijders, die twee weken lang hun ervaringen willen delen. Deze ‘e-bike try-out’ is een initiatief van BYCS en Green Business Club Zuidas. Ook u kunt sinds 5 september meedoen. Meld u snel aan, want op is op.
reizen
22

Aanbesteding nieuw station Amsterdam Zuid start 27 oktober

Voor de vernieuwing en uitbreiding van station Amsterdam Zuid start de aanbesteding officieel op 27 oktober 2020. Dat heeft Zuidasdok vandaag bekend gemaakt. De vooraankondiging is op 3 september gepubliceerd op Tenderned.
werken
wonen

Zuidas klaar voor nieuwe normaal

De scholen en universiteit zijn geopend, de horeca hebben hun terrassen uitstaan en stilletjes aan gaan mensen zo nu en dan weer naar kantoor. Om de 1,5 meter afstand makkelijker te maken is Zuidas op verschillende locaties aangepast.
reizen
11

Testen nieuwe Amsteltram begonnen

Sinds 17 augustus wordt de nieuwe Amsteltram met lijnnummer 25 uitgebreid getest. U zult hem regelmatig zien in Zuidas. In december 2020 kunt u zelf mee reizen, van en naar Buitenveldert en Amstelveen.
reizen
6

Nieuwe Amstelveenlijn krijgt tijdelijke halte Parnassusweg

De nieuwe Amstelveenlijn krijgt voorlopig een extra halte bij station Amsterdam Zuid: halte Parnassusweg, waar ook tramlijn 5 stopt. Dit omdat het langer duurt voordat de tram haar definitieve aanlandplek krijgt bij het vernieuwde station.
werken
1

Koudwatervrees voor hub-bezorgdienst van Hulshoff

Om de distributie-overlast in Zuidas te verminderen, bood verhuisbedrijf Hulshoff zich vorig jaar aan als bezorgings-hub voor participanten van Green Business Club Zuidas. Hoe staat het er nu voor?
reizen
9

Sluitstuk werk rondom station RAI van start

Toegegeven: het stukje werk waarbij de stoep en het fietspad rondom metro- en treinstation RAI aangepakt wordt, is niet heel ingewikkeld. ‘Maar dit werk vormt wel het sluitstuk in het gebied’, vertelt projectleider Hanno de Groot.
reizen
4

Kruising Amstelveenseweg/De Boelelaan 3 weken dicht

Van zaterdag 18 juli tot en met zondag 9 augustus 2020 vernieuwt GVB de trambaan op de kruising van de Amstelveenseweg en de De Boelelaan. De kruising is dan afgesloten. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het Amsterdam UMC en Zuidas.
werken
wonen
13

EBuurthubs in Zuidas, denkt u mee?

Zuidas wil graag, samen met de buurt, elektrisch deelvervoer aanbieden in eBuurthubs. Diederik Basta: ‘We roepen buurtbewoners op om hun mening te geven, zodat wij een eBuurthub op maat kunnen leveren.’
reizen

Reizen naar Zuidas in tijden van corona

Reis alleen als dat strikt noodzakelijk is. Dat blijft het devies, ook nu de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zijn versoepeld. Waarmee moet u rekening houden als u toch per fiets of openbaar vervoer naar Zuidas komt?
reizen
2

Fietsenstalling Zuidplein na renovatie weer open

Nu het weer een beetje drukker wordt in Zuidas, heeft beheerder NS besloten om de stalling aan het Zuidplein te (her)openen. Het afgelopen jaar werd de stalling uitgebreid gerenoveerd en van een flinke update voorzien.
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 13
  6. Volgende