skip to main content

Alle artikelen

werken

Start ambitieuze tender A10-strook in Kop Zuidas

In het deelgebied Kop Zuidas (tussen de RAI, de A10 en de Amstel) wordt op de strook langs de A-10 ontwikkeld. Die krijgt een gemengde bestemming van kantoren, woningen en voorzieningen.
wonen

Bont gezelschap bij Kop Zuidas-gesprekken

Buurtgerichte voorzieningen. Rust, groen en ruimte, maar ook levendigheid op het plein. Voorkom massaliteit, waarborg kleinschaligheid. Overzichtelijke en fijne routes om te wandelen, prettige plekken om te spelen en elkaar te ontmoeten. Goede verkeerscirculatie en oplossingen voor parkeren. Beperken van hinder tijdens de uitvoering en heldere communicatie hierover.

Ontheffing Wet natuurbescherming aangevraagd

De werkzaamheden voor Zuidasdok zijn straks merkbaar, voor mens en natuur. Voor beiden proberen we de impact zoveel mogelijk te beperken. Desondanks is het onvermijdelijk dat het werk van invloed zal zijn, zo ook voor de flora en fauna in het gebied.
werken

Contract voor bouw Zuidasdok getekend

Het contract is ondertekend, de bouw Zuidasdok komt steeds dichterbij. Vandaag kreeg ZuidPlus definitief de opdracht om Zuidasdok te bouwen. Dat gebeurde in het bijzijn van minister Schultz van Haegen en Wethouder Pieter Litjens (Verkeer, Vervoer en Organisatie).
reizen
werken
wonen

Waarom gaat tarief voor straatparkeren in Zuidas omhoog?

Vraag van de week: ‘Ik las dat vanaf maandag 6 maart 2017 straatparkeertarieven in Zuidas worden verhoogd naar € 3,00 per uur. Waarom gebeurt dit?’
wonen

Zuidasbewoner Rosemarie: ‘Ik mis hier nog een supermarkt’

Zuidasbewoner en ondernemer/journalist Rosemarie van der Ham (52) woont sinds september 2016 in Summertime, een van de allernieuwste woongebouwen in Zuidas. Wellicht kent u het want het valt op door de knalroze balkonnetjes. Zoals alle nieuwe Zuidasbewoners wordt Rosemarie door ons verwelkomt met een kaart en een welkomstcadeautje. Deze keer overhandigt Natasja Zak van Stadsdeel Zuid dit persoonlijk en maakt zij meteen van de gelegenheid gebruik om Rosemarie te vragen naar haar verwachtingen en ervaringen als bewoner van de wijk Zuidas.
wonen

Start ‘Kop Zuidas-gesprekken’ met de omgeving

De komende jaren ontwikkelen we Kop Zuidas, het gebied in het noordoosten van Zuidas, tot een duurzame en levendige buurt. Daar willen we graag samen over praten: gemeente, bewoners, bedrijven en gebruikers van het gebied (zoals studenten en bezoekers). Projectmanagers Frank Karssing en Jouke Eppenga vertellen erover.
wonen

Een zaterdag in Zuidas? Zo gek nog niet

Met Zuidas wordt het nog weleens wat. Althans, als het aan ons ligt. Er wordt veel geïnvesteerd, zodat het een gebied wordt waar het niet alleen fijn werken en wonen is, maar waar ook niet-Zuidassers naartoe gaan. Gewoon omdat het kan. Onze zogenaamde ‘plintenmanager’ zorgt ervoor dat op de begane grond (de ‘plinten’) van de Zuidasgebouwen winkels, horeca en andere initiatieven komen die ervoor zorgen dat u op een vrije zaterdag op station Amsterdam Zuid uitstapt en een dagje in Zuidas komt doorbrengen.
wonen

Zuidas: niet alleen een woonwijk voor de rijken

Zuidas staat bekend als de moderne, zakelijke en internationale wijk van Amsterdam. Wat minder mensen weten, is dat het steeds meer een aantrekkelijke woonplek wordt, en niet alleen voor expats en welgestelden. In de media en op social media was daar afgelopen weken al flink discussie over.
reizen

Dwars door bouwplaats en de parkeergarage heen fietsen en wandelen

Vanaf woensdag fietst en wandelt u op de Parnassusweg dwars door de bouwplaats heen en door de nieuwe parkeergarage. Een nieuwe oplossing voor fietsers en wandelaars met elkaar bedacht en uitgevoerd door bouwcombinatie Dura Vermeer en de Nijs.
werken

Ontheffing voor Zuidasdok nog niet ter inzage

Voor het project Zuidasdok is onlangs een ontheffing op de wet Natuurbescherming aangevraagd. Dit heeft betrekking op werkzaamheden die voor het project uitgevoerd moeten worden en impact hebben op flora en fauna. In de digitale Staatscourant, Stadsblad de Echo en Weekblad voor Ouder Amstel is te lezen dat deze ontheffing vanaf 26 januari ter inzage ligt. Deze kennisgeving was echter voorbarig aangezien er over het ontwerpbesluit ontheffing Wet Natuurbescherming nog overleg plaatsvindt.
werken

Voorlopige winnaar aanbesteding Zuidasdok bekend

Na een lange aanbestedingsperiode van bijna drie jaar is het project Zuidasdok voorlopig gegund aan de combinatie ZuidPlus (Heijmans, Fluor en Hochtief). Op 19 januari heeft het Opdrachtgeversoverleg (OGO) dit besluit bevestigd. Direct daarna hebben we zowel de winnaar als de andere gegadigde van het besluit op de hoogte gebracht en hebben we een persbericht uitgestuurd. Het gaat om de bekendmaking van wat officieel het ‘voornemen tot gunning’ genoemd wordt. Met andere woorden: welke aannemerscombinatie de voorlopige winnaar is. Met het kenbaar maken van dit voornemen gaat de zogeheten ‘Alcatelperiode’ van start.
 1. Vorige
 2. 1
 3. 57
 4. 58
 5. 59
 6. 60
 7. 61
 8. 62
 9. 63
 10. 65
 11. Volgende